De evenementenbranche produceert jaarlijks ontzettend veel afval. Tonnen materiaal gaan na de beurs zo de container in, om nog maar te zwijgen over de vervuiling die de logistiek met zich meebrengt. KOPexpo ontwikkeld al jaren beursstands op internationale beurzen en vond het tijd voor verandering. Daarom zijn zij afgelopen jaar gestart met een interne projectgroep voor het verduurzamen van hun activiteiten én hun beursstands.

Over KOPexpo

KOPexpo bedenkt, ontwerpt en realiseert beursconcepten. Met een enthousiast en ervaren team brengen zij al meer dan 10 jaar merken tot leven op beurzen. Het kantoor en de werkplaats bevinden zich in Vaassen, nabij Apeldoorn. Hier worden op maat gemaakte beursstands ontworpen door KOPexpo’s designers, uitgewerkt door ervaren projectmanagers en gemaakt door echte vakmannen. Zo creëert KOPexpo inspirerende zakelijke ontmoetingsplekken op beurzen en versterken ze de marktpositie van hun klanten.

Minder vervuiling en afval door duurzamer werken

Duurzaam werken heeft bij KOPexpo grote prioriteit. Met het oog op de vervuilende evenementenbranche wilden ze niet langer toekijken, maar actie ondernemen. Dit begon met het oprichten van een projectgroep om te kijken wat er intern verbeterd kon worden. Zo is hergebruik van materialen gestegen, zijn er elektrische auto’s aangeschaft en zijn de plastic bekertjes uit het kantoor verbannen. Bovenal heeft dit geleid tot het verduurzamen van hun projecten.

Een circulaire stand voor de Rabobank

De circulaire beursstand die KOPexpo dit jaar voor de Rabobank maakte is zo’n project. Net als KOPexpo is de Rabobank bewust bezig met het verduurzamen van zowel hun interne als externe activiteiten. Om die reden waren zij specifiek op zoek naar een partner om een duurzame stand mee te ontwikkelen. Ze bleken de ideale match. Het uitgangspunt van KOPexpo voor het ontwikkelen van de stand was dat alle materialen zo duurzaam mogelijk moesten zijn en tevens hergebruikt of gerecycled konden worden. Zo is er in de stand gebruik gemaakt van gerecycled rubber voor de plantenbakken, kurk voor de wanden en meubilair van gerecycled plastic. Nadat de stand op drie edities van de vastgoedbeurs Provada heeft gestaan wordt een deel van de materialen verwerkt in nieuwe standdesigns en een deel zal worden gerecycled.

Duurzame beursconcepten

Door bepaalde keuzes te maken in het ontwerpproces is er een circulaire stand ontwikkeld die niet alleen heel duurzaam is, maar ook het karakter en de uitstraling heeft die bij de visie van de Rabobank past. Met projecten als die van de Rabobank speelt KOPexpo in op de milieueisen die bedrijven en beursorganisaties in de toekomst zullen stellen. Bovenal wil KOPexpo organisaties inspireren én uitdagen om duurzamer te exposeren. Zo kunnen we samen de footprint van beurzen en events verkleinen.

Meer weten over KOPexpo?
Ga naar www.kopexpo.nl

Webinar

‘Zo start je met duurzaam event management!’
Benieuwd hoe je de footprint van jouw organisatie kunt verkleinen op beurzen en events? Op 21 februari organiseert KOPexpo een webinar over duurzaam event management.

Schrijf je in op www.kopexpo.nl/webinar