Event Culinair is daar echter al jarenlang voorloper in. Geen wonder, want deze nichecateraar uit Amsterdam is ooit opgericht vanuit een evenementenbureau, ontstaan uit onvrede over de toenmalige dienstverlening van de grote cateraars. Inmiddels is Event Culinair al jarenlang een zelfstandige cateraar die voorop blijft lopen in uiteenlopende trends.

‘Cateringconcepten moeten naadloos aansluiten op het concept van het evenement’, zo stelt Corina Dercksen van Event Culinair. Standaard catering uit een “foodbook ” is echt passé, hoewel je dat nog steeds vaak ziet bij heel veel partycateraars. Standaard hapjes, standaard menu’s, standaard styling, dat kan echt niet meer anno 2019. ‘Wij vragen een opdrachtgever altijd eerst naar de doelstelling van het event en maken dan een concept op maat. Dat kost wat meer tijd en energie, maar het resultaat is er dan ook altijd naar’, vertelt Dercksen. ‘We werken met tal van gepassioneerde chefs met elk hun eigen specialiteit en passie. Zo maakt Event Culinair haar vegetarische gerechten bijvoorbeeld altijd meteen ook veganistisch. Sowieso is Event Culinair een aanhanger van Dutch Cuisine met het van “bron tot bord”-principe, waarbij zoveel mogelijk gewerkt wordt met kwaliteitsproducten van eigen bodem.’ Een andere trend is het werken met nieuwe jonge (sterren) chefs. Zij zijn een bron van inspiratie en altijd aan het experimenteren met smaken en presentaties. ‘In samenwerking met hen komen we tot fantastische foodconcepten, waarvan de (smaak) kwaliteit de standaardcatering ver ontstijgt. Een heel mooi voorbeeld van conceptcatering van Event Culinair is een speciaal benefiet Gala Film Diner in Pathé Tuschinski. Hier konden gasten in de grote zaal genieten van een zesgangendiner waarbij elk gerecht gebaseerd was op een speciaal filmfragment. ‘Conceptcatering staat voor een totaalbeleving. Daar willen we ons in de toekomst, in samenwerking met verschillende mooie locaties, nog verder mee profileren’, besluit Corina Dercksen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw event? Bel ons dan gerust via 020-7059905 of bezoek onze website www.eventculinair.nl

Corina Dercksen